Om mig

När jag var 14 år fick jag titta i de släktanteckningar som min mormor gjort. I en överbliven kassabok i folioformat hade hon med kulspetspenna skrivit upp det hon visste om sina far- och morföräldrar, kusiner, sysslingar… Jag var såld. Gick det att få reda på ännu mer?

I princip sedan dess har jag släktforskat, först på min egen släktbakgrund men snart på andras. När jag var 24 startade jag min firma inom vilken jag allt sedan dess gör släktutredningar åt andra och även utför teckningar. Min specialitet är heraldik, så det blir ofta fråga om nyteckningar av släktvapen eller komposition av nya släktvapen, förenings- eller företagsvapen (emblem, logotyper).

Från utgåvan 2003 är jag redaktör för uppslagsverket Svenska Släktkalendern, vilket är en förmån. Sida upp och sida ned med levnadsöden och släktsamband. Det är ett växande översiktsnätverk (mormor skulle säkert med intresse ha bläddrat i översikten av hennes släkt Pettersson från Möja som jag har bidragit med däri).

Kontaktuppgifter till mig och bildexempel på min teckning finns här.

 

 

2 reaktion på “Om mig

  1. Skulle vara bra om du la in ”gilla-knappar” fill Facebook med flera sajter. WordPress brukar ha färdiga sådana tillägg som man kan klicka för och WordPress sköter resten.

    Ett tips i all välmening.

Kommentera