Första boken i ämnet DNA-genealogi på svenska

Genvägar2omslagBara några dagar innan släktforskardagarna i Köping i augusti, dit jag ville ha med boken, kom lastbilen med leveransen från tryckeriet.

Lastbilen var modell större, så första utmaningen för chauffören var att komma in genom grindhålet. Den andra att få ut bokpallen ur bilen litetgrann i uppförsbacke (p.g.a. vår uppfarts lutning). Det gick med förenade krafter.

Särskilt de senaste tre åren har jag med stort intresse följt utvecklingen av hur DNA-jämförelse kan användas som verktyg i släktforskning. I december 2012 gav jag ut 1:a upplagan av den här handledningen. Den var mindre än hälften så tjock och i dag betraktar jag den som en förövning till det som kom att bli den här utgåvan.

Information om boken och vilka återförsäljarna är finns här.